Slovenský futbalový zväz nadviazal na predošlé návštevy víťazov najmasovejšieho turnaja v malom futbale chlapcov a dievčat na zápasoch slovenskej futbalovej reprezentácie v zahraničí a po Olomouci (prípravný zápas s Českom) a Zenici (kvalifikácia MS 2014 – duel s Bosnou a Hercegovinou), pozval víťazné tímy Dôvera Školský pohár 2013/2014 do Skopje – dejiska štvrtého zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie v rámci kvalifikácie o postup na EURO 2016.

Chlapci ZŠ Okružná v Michalovciach pricestovali do metropoly Macedónska  (13.11.) okolo obeda. Ubytovali sa v hoteli Intercontinental a po dlhej ceste im padol vhod poobedňajší odpočinok. Večer sledovali tréning zverencov trénera Jána Kozáka z tribúny štadióna Filipa II. 

 Práve tento tím pricestoval pred rokom do Bosny a Hercegoviny. Po obhajobe prvenstva na turnaji Dôvera Školský pohár SFZ v Poprade zavítali zverenci trénerov Komendu a Čižmára tentoraz do Skopje. “Cesta trvala len dvadsaťštyri hodín, chlapci si ju užili ako treba, bolo veselo,” prezradil na úvod s úsmevom kouč úspešného tímu Juraj Čižmár. “V Zenici sme pred rokom videli fantastické víťazstvo Slovákov pod vedením nového trénera, nášho východniara Jana Kozáka. Dvaja chalani z vtedajšieho kádra sú s nami aj dnes v Skopje. Môžem povedať, že zájazd pred rokom inšpiroval aj ďalšich chlapcov a pritiahol ich k futbalu. Snáď slovenskí futbalisti zopakujú opäť dobrý výsledok,” vyjadril prianie tréner Michalovčanov.

Mužstvu z Okružnej sa podarilo na finálovom turnaji v Poprade obhájiť minuloročné prvenstvo. Obhájiť prvú priečku je v takej konkurencii azda ešte väčší kumšt ako ju získať. “Musím vyzdvihnúť prácu prípravkárov, môžeme sa oprieť o dostatočne široký výber chlapcov. Chlapci aj v Poprade dokázali, že sú azda najlepší alebo patria k tým najlepším. Zaslúžene vyhrali a opäť sme sa mohli tešiť na cestu do zahraničia za slovenskými futbalistami. Naša škola je naklonená športovým aktivitám, všetky súťaže, vrátane Dôvera Školský pohár SFZ, sú pre nás výzvou. Zabojujeme o víťazstvo aj v ďalšom ročníku” povedal tréner Juraj Čižmár a smerom k dnešnému duelu dodal:“Verili sme pred rokom v Zenici, veríme aj teraz. Všetci tipujeme dvojku.”

Po tréningu zišli chlapci  z tribúny štadióna na atletický ovál štadióna v Skopje a zvítali sa hráčmi po tréningu pred ich odchodom do kabín. Spoločné fotografovanie so Škrtelom, Weissom, Makom, Adamom Nemcom a ďalšími, sú veľkým zážitkom. Dnes dopoludnia navštívia chlapci a dievčatá historické pamiatky a centrum polmiliónového hlavného mesta Macedónska a večer ich čaká bonbónik v podobe kvalifikačného zápasu Slovenska proti domácemu Macedónsku. Verme, že tak ako pred rokom v Zenici, aj dnes poženú našich hráčov hlasivkami k trojbodovému zisku.