23.10.2013 otvorila ZŠ Okružná svoje brány, aby slávnostne privítala svojich bývalých učiteľov, ktorí sú už na zaslúženom odpočinku a vychutnávajú si voľné chvíle a blízkosť svojej rodiny.

Len čo sa stihli vzácni hostia zapísať do kroniky školy a usadiť sa, ujala sa slova riaditeľka školy Mgr. E.Kanócová, ktorá ich privítala úsmevom a milým slovom. Následne prítomných pozvala na vyučovacie hodiny s využitím interaktívnej tabule. Ponuka bola bohatá. Do tajov moderného vyučovania ich zasvätili Mgr. M. Tomovčíková, PaedDr. D.Hamariková a Mgr. M. Padová.

Po ukážkových hodinách nasledoval kultúrny program, ktorý so žiakmi pripravili PaedDr. R. Záborská a Mgr. S. Bajcura. Po ňom nasledovali družné rozhovory. Dôchodkyne si mali možnosť zaspomínať na staré časy, porozprávať sa s rovesníčkami, pozdraviť svojich bývalých kolegov či zoznámiť sa s novými pedagógmi. Nechýbala ani prehliadka chodieb, tried, kabinetov. Dôchodkyne nešetrili chválami na triedy, výzdobu školy či na zrekonštruované átrium školy, v ktorom nechýbala zeleň, kvetinové záhony a žblnkot fontány. Dokonalá oáza pokoja, v ktorej vznikla aj „pamätná fotografia“.Nasledoval spoločný obed a rozlúčka.

Stretnutie bolo obohacujúce pre všetky generácie. Potvrdilo sa, že učitelia si majú stále         čo povedať. Celé stretnutie sa nieslo v znamení dobrej nálady, smiechu. O tom, že sa bývalí učitelia v škole cítili dobre, svedčil aj fakt, že sme ich aj niekoľko hodín po skončení akcie mohli stretať          na chodbách školy. Čo dodať? Už len takýto odkaz: „Milí naši exkolegovia, tešíme sa, že k nám prídete aj budúci rok. Opäť niečo zaujímavé vymyslíme, aby ste sa s nami nenudili.“

Mgr. M. Pradová