Quo vadis je svetoznámy muzikál na motívy románovej historickej fikcie Henryka Sienkiewicza z čias starovekého Ríma. Cisárska moc zažíva rozklad a rodí sa nová duchovná viera. Na pozadí tragického konfliktu bytostne rozdielnych etických svetov sa odohráva dramatický príbeh lásky rímskeho vojaka a kresťanky.

Aj keď téma tohto románu sa zdá byť zložitá a príliš tragická, bola žiakom podaná ľahkou a na mnohých miestach aj zábavnou formou. Nechýbali ani krásne muzikálové piesne a nápadité tanečné kreácie. Veľký ohlas u žiakov vyvolali aj kulisy a technicky prepracovaná scéna. O veľkom úspechu predstavenia svedčia aj reakcie našich žiakov:

„Predstavenie bolo zaujímavejšie, ako som čakal. Herci perfektne stvárňovali svoje postavy. Hudobné pasáže boli veľmi zaujímavé. Ani raz počas celého predstavenia som sa nenudil, hoci predstavenie trvalo 170 minút. Predstavenie bolo dobré po tanečnej, hudobnej   aj hereckej stránke. Odporúčam všetkým, ktorí sa v budúcnosti chystajú do Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

„Hra ma príjemne prekvapila. Zaujalo ma spracovanie efektov a tiež scéna bola bezchybná. Tento žáner neobľubujem, no tentokrát ma história dojala.“

Mgr. M. Pradová