V rámci hodiny nemeckého jazyka sme  so žiakmi z tried 9.D a 9.C rozhodli využiť našu kreativitu a zručnosti v kuchyni na prípravu typického nemeckého jedla – trhanca, ktorý je obľúbený v celom Nemecku. Tento sladký pokrm je známy svojou jednoduchou prípravou a chutným výsledkom.

Na začiatku hodiny sme sa spoločne oboznámili s ingredienciami potrebnými na prípravu trhanca. Nemecký trhanec (v origináli “Kaiserschmarrn”) je v podstate ľahká a nadýchaná sladká omeleta, ktorá sa po upečení trhá na menšie kúsky a podáva sa s rôznymi doplnkami, ako sú ovocné kompóty, práškový cukor alebo javorový sirup.
Príprava trhanca bola zábavná a poučná. Nielenže sme sa naučili o nemeckých kulinárnych tradíciách, ale zároveň sme si zlepšili naše schopnosti v kuchyni a precvičili nemecký jazyk pri preklade receptu a komunikácii počas varenia.

Žiaci sa do varenia zapojili s
nadšením a výsledok bol vynikajúci. Trhanec bol nielen chutný, ale aj krásne nadýchaný a voňavý. Tento projekt ukázal, že učenie sa jazykov môže byť nielen zaujímavé, ale aj veľmi chutné!

Veríme, že sa na budúce opäť pustíme do ďalšej kulinárskej výzvy, ktorá nám umožní spoznávať ďalšie časti nemeckej kultúry cez jedlo.

 

Related Images: