Ako zvládnuť dištančné vzdelávanie a „nezblázniť sa“?

Už niekoľko týždňov prebieha dištančná online výučba. Žiaci, učitelia, aj rodičia majú zrazu pred sebou mimoriadnu situáciu, v ktorej sa musia nastaviť ľudsky, odborne ako aj technicky na zmeny, ktoré so sebou priniesla.

Rozhodli sme sa pripraviť pre ŽIAKOV odkazy na tipy ako to lepšie zvládnuť a „nezblázniť sa“. J

Na túto tému bol občianskym združením „IPčko“ vypracovaný plagát UČENIE NA DIAĽKU s konkrétnymi tipmi pre žiakov. Tieto informácie pomôžu porozumieť žiakom určitým aspektom učenia na diaľku a pri zabezpečovaní online aj offline bezpečnosti, etiky online vyučovania, ale aj návrhov, čo môžete urobiť pre seba VY.

Pri vzdelávaní na diaľku nesmieme zabúdať ani na duševné zdravie, ktoré si zaslúži minimálne takú starostlivosť ako to fyzické. Kvôli tejto „duševnej imunite“ nemusíme chodiť ani do lekárne, pretože tie zázračné vitamíny máme v rukách. Nesmieme zabúdať, že žiaci sú okrem žiakov aj spolužiakmi a priateľmi, ktorí potrebujú priestor na rozhovor i posilnenie sociálnych kontaktov, ktoré sú v týchto momentoch výrazne oslabené. Aj naši žiaci potrebujú počuť otázky ako:

  • „Ako sa máte?
  • Ako to zvládate?
  • Čo potrebujete?
  • Čo pre Vás môžeme spoločne urobiť?“

 

…SME TU PRE VÁS…

a môžete nás kontaktovať prostredníctvom emailu (patricia.sutova@zsokruzna.sk – školský psychológ; lucia.kudlacova@zsokruzna.sk – sociálny pedagóg) alebo súkromnej správy na našej školskej edupage stránke.

V zdrojoch prikladám pre žiakov aj link na hry, pre chvíle oddychu.

 

Mgr. Lucia Kudláčová

(Sociálny pedagóg)

 

Zdroje:

https://ipcko.sk/ako-zvladnut-distancne-vzdelavanie/

https://www.komposyt.sk/pre-ziakov/hry